Nog drie boeren moesten gisteravond hun definitieve keuzemaken. En daar hadden ze het knap lastig mee. Uiteindelijk volgden Frank en Marcel hun hart engingen respectievelijk voor Anita en Ksenia.Annemarie had een verrassing in petto. Zij verkoos Adriaan boven Harrie.
 

 Adriaan: ,,Moet ik nog helpen?” Annemarie: ,,Nee joh, jij wilde toch bij je beesten gaan kijken.” Adriaan: ,,Ja, inderdaad, dan ben ik voor het donker thuis.”  

Boerin Annemarie
Meteen nadat Annemarie haar keuze heeft gemaakt, piept mijn mobiel. ,,Huh?” Ja, dat was een verrassing. De nuchtere kaasboerin koos dus niet voor lachebek Harrie, maar voor de meer serieuze Adriaan. Omdat ze naar hem meer nieuwsgierig is, gaf ze als reden. Harrie zag ze uiteindelijk meer als goede, zo niet beste vriend. En er moet natuurlijk ‘meer’ zijn. Maar of dat erin zit met Adriaan? Bij het bezoekje aan zijn huis en de kennismaking met zijn vrienden was de romantiek ver te zoeken. En wat te denken van de conversatie vlak na het keuze moment? Adriaan: ,,Moet ik nog helpen?” Annemarie: ,,Nee joh, jij wilde toch bij je beesten gaan kijken.” Adriaan: ,,Ja, inderdaad, dan ben ik voor het donker thuis.”
Boer Frank
Het kostte wat tranen, maar toen was Frank er eindelijk uit. Toch een weekendrelatie met studente Anita – ‘het is maar vier jaar’ – in plaats van snel samenwonen met kapster Judith. Hoera! Complimenten voor Judith, want die vatte haar verlies zeer grootmoedig op. Anita zat na het keuzemoment confuus tegenover haar boer. Maar eenmaal op de fiets in Utrecht, zagen de twee er jong, gelukkig en verliefd uit. Als dat niets wordt! Ook de kennismaking met Anita’s ouders pakte goed uit. Zijn nieuwe schoonvader had meteen een belangrijk advies voor Frank: vrouwen begrijp je toch nooit. 
Boer Marcel
Het was vanaf het begin al duidelijk: Marcels hart gloeit voor de Poolse Ksenia zoals verse frieten in kokend vet. Maar zij twijfelt over haar gevoelens voor de aardappelteler. En als Marcel iets niet wil, is het met lege handen overblijven. Chapeau, dat hij toch de gok durft te wagen en voor de liefde gaat. Marita had even daarvoor al huilend aan Yvon Jaspers opgebiecht dat ze het haar concurrente meer gunde dan zichzelf. Dus die vertrok met opgeheven hoofd. Nu maar hopen dat het, met een beetje tijd en goede wil, goedkomt daar in Limburg. Aan Marcel zal het niet liggen. 
Boer Gijsbert
Dat zag er best gezellig uit, Gijsbert gourmettend met zijn voltallige nieuwe schoonfamilie. En hij verstaat zowaar een woordje Fries. Maar of het wat wordt met Femke? Hmm, ik vraag het me af. Hoe leuk is het als iemand je interieur ‘best steriel’ noemt? Maar ja, als je lege mandjes in de kast zet omdat je het anders te rommelig vindt, vraag je daar natuurlijk wel een beetje om. Volgende week pakt Femke Gijsbert terug. Bij een etentje vraagt ze hem of hij weet hoe het werkt met bestek. Want ja, hij blijft toch een boer. 
Boer Richard
Nou, Heidy en Susan zijn niet gebroken door het toneelstuk waarin ze belandden bij Richard, bleek gisteravond. Susan gunt Annemieke en haar boer alle geluk. Heidy kan inmiddels om de situatie grijnzen en er over een paar weken vast smakelijk om lachen, verwacht ze. Gelukkig maar. 
Annemieke en Richard gaan volgende week samen op citytrip. Wie weet komt er dan iets van de oude kriebels terug. Want de twee kunnen gevat converseren, maar vonken doet het nog niet echt.