Volgende week zondag 12 december kan heel Nederland weer voor de buis om agrarisch te zwijmelen bij Boer Zoekt Vrouw. 

De populaire paardenboer Peter zat in de vorige serie. Hij kreeg wat met mede-paardenliefhebster Hanneke. Maar het bleek geen elegant span……….. 

Peter & Hanneke zijn al een paar maanden uit elkaar. “De liefde was over. We hebben er een punt achter gezet en we zijn ieder onze eigen weg gegaan,” vertelde boer Peter deze week op Radio 1. “En als ik het nu zo bekijk hebben we daar goed aan gedaan. Hanneke was een ‘Leuk lomp wijf, superwijf, ruwe Brabander”. 

Peter reageerde zelf ook vaak als een lompe boer. “Hou je bek en vreet je bak leeg,” zei hij in het programma. “Dat is wel wat je op tv ziet, maar er gebeurt veel meer,” probeert Peter te vergoelijken. “Maar dat kunnen ze niet allemaal laten zien, want dan wordt het programma veel te lang.” De paardenboer heeft er geen spijt van dat hij meegedaan heeft. “Het is helemaal top geweest.” 

Boer Peter is dus weer op zoek naar een vrouw, maar doet absoluut geen oproep. “Ik probeer het zelf wel weer te klaren.” Hanneke is niet komen opdagen bij de opnames van de reünie. 

De rest van de boeren van 2009 is nog steeds bij hun gevonden lief. Boer Jos is nog steeds met zijn Dycke, boer Wietse is nog altijd gelukkig met Neeltje. Hans is nog steeds met Audrey en boer Wim heeft in Astrid zijn ware gevonden. 

Vanavond, zondag 5 december 2010, een week voor het nieuwe seizoen losbarst: een terugblik op Boer Zoekt Vrouw 2009.  Om 20.20 uur bij de KRO op Nederland 1.