Het is weer vrijdag en u weet wat dat betekent: medianieuws! Nieuws over dé tv-knaller van dit moment om precies te zijn: Boer Zoekt Vrouw. Want boer Richard heeft er een absolute puinzooi van gemaakt. Tegen alle regels in heeft hij een afspraakje gehad met één van de deelneemsters. Gevolg: de grande finale van het programma gaat nu niet door.


En dat is een kleine tegenslag voor het kijkcijferkanon van de KRO. TV-recensent Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) vermoedde afgelopen week al dat het programma niet al te blij zou zijn met de actie van Boer Richard. Hij voorspelde zelfs een vroegtijdig vertrek van de in Duitsland boerende Richard: “En je kunt een boer niet zomaar diskwalificeren, dus moet het zo gedraaid worden dat hij er zelf uitstapt.” (PDF)


Boer Richard heeft zich in ieder geval flink in de nesten gewerkt. Door vroegtijdig zijn liefde uit te spreken voor Annemieke (de deelnemers hebben geen achternamen) gooide hij eigenhandig het hele format overhoop. En dat blijft niet zonder gevolgen. Komende zondag zal hij zich niet alleen moeten verantwoorden voor de immer stuiterende Yvon Jaspers, maar voor de ganse natie.


De bijzondere actie van boer Richard heeft in ieder geval al de nodige gevolgen. De KRO maakte vandaag bekend dat het programma de grote finale, waarin elke boer zijn keuze bekend maakt, hierdoor misloopt. In plaats hiervan worden de eindkeuzes verspreid over meerdere uitzendingen. Meer leest u bij het uitstekend ingevoerde Televizier. En bedankt boer Richard. Dit moeten we met z’n allen niet willen, toch?