Dankzij Boer Zoekt Vrouw zijn boeren geen pummels meer; ze zijn hartstikke geliefd bij de vrouwen, ja zelfs sexy! Alles met boer of boeren erin scoort op dit moment. Van cursussen koeknuffelen tot aan boerenbont serviezen en seksartikelen met een boeren knipoog aan toe.

Wij meldden u eerder deze week al over wwoofen en kamperen bij de boer, maar ook de digitale datingindustrie heeft de koe inmiddels bij de hoorns gevat en is met speciale boeren relatiebemiddeling begonnen…………..


Datingsites als Stoereboer.nl, Boerzoektvrouwtje.nl en Countrylifedating.nl liften allemaal mee op het boeren succes en veel algemene datingsites hebben inmiddels een aparte categorie ‘boer’. Ook FarmDate.nl is gespecialiseerd in de agrarische single.


Die bestond echter al wel voordat heel Nederland boerengek werd. De website, die aanvankelijk Farmcontact heette, begon als een plek waar boeren wetenswaardigheden met elkaar konden uitwisselen en evolueerde min of meer vanzelf tot datingsite doordat bezoekers liefdesoproepjes plaatsten.


Het Boer Zoekt Vrouw-effect was alleen in het eerste jaar goed merkbaar, vertelt woordvoerster Marilou Lommers, die bij de eerste serie de KRO nog hielp om boeren te werven voor het programma. “Toen stroomden de vrijgezelle boeren echt toe. ‘Boer Zoekt Vrouw’ heeft het platteland zeker sexy gemaakt, maar wij merken het effect nu alleen nog aan de bezoekersaantallen. Rond de uitzending tellen we tussen de 500 en 1000 meer bezoekers per dag”, vertelt zij aan BN/De Stem


Farm Date voldoet volgens haar nog steeds aan een grote behoefte. “Op een gewone datingsite verdrinken de boeren in de grote hoop. Als je daar trots meldt dat je 80 melkkoeien hebt, dan wordt er toch anders op gereageerd dan bij ons. Bij ons kun je het gewoon over de prijs van aardappels hebben en vrouwen die hier een man zoeken begrijpen dat je er een levenswijze bij krijgt. Het zijn trouwens opvallend vaak vrouwen uit de zorg. Die hebben ook wisselende diensten en werken vaak in het weekeinde, zij begrijpen dus hoe het werkt.”


Percentueel valt het met het aantal singles op het platteland wel mee, denkt Marilou Lommers.