De kijkcijfers stegen weer tot ongekende hoogte. Die van TVOH en ‘Popstars’ werden gewoonweg verpulverd. Met z’n ruim 5 miljoenen zaten we ons gisteravond weer heerlijk Hollands romantisch te verkneuteren bij Yvon Jaspers en haar hijgende boeren.

Hoezeer de boeren van dit seizoen zichzelf niet onder contrôle hebben en zich ook niet aan de afspraken met de programmamakers houden, bewees vorige week reeds boer Marcel en nu ook boer Richard….

Limburgse Marcel heeft er geen gras over laten groeien en is reeds door buurtgenoten met 1 van zijn potentiële boerinnen: de Poolse Ksenia op zijn erf gespot. Nou zijn de opnames van de logeerpartijen op de boerderij al even geleden opgenomen, maar ik weet zeker dat de KRO en producent ‘Blue Circle’ hier strenge afspraken over hebben lopen met boeren en kandidates tot de laatste aflevering van de serie.

En dan hebben we nu ook nog boer Richard. Hij heeft in het geheim een date gehad met 1 van zijn 3 vrouwen, nog voordat de logeerpartij op zijn boerderij begonnen was. Toen is hij naar eigen zeggen al gevallen voor Annemieke en wat hem betreft kunnen de andere 2 wel naar huis. Zo bleek gisteren in de uitzending.

Volgens het principe van ‘Boer Zoekt Vrouw’ brengen de boeren (en boerin) een week door met de door hun gekozen vrouwen of mannen op hun boerderij om er na diverse keuzemomenten uiteindelijk 1 over te houden. Met het eigengereide optreden van boer Richard schoffelt hij het principe van het KRO-programma onderuit. “Ik ga niet speciaal voor het programma iemand overhouden, dan maar niemand’, liet hij kalmpjes weten.

Wat de gevolgen hiervan zijn zal volgende week zondag blijken in de volgende aflevering van BZV, waarin Richard zijn daden van presentatrice Yvon Jaspers moet opbiechten aan de 2 andere kandidates.