Vanavond is ie er dan eindelijk: de finale ontknoping van ‘Boer Zoekt Vrouw’, editie 2011. Bij deze aflevering zou je bijna denken dat Rob Kamphues om de hoek verschijnt, want het gaat de vorm krijgen van een reünie. Alle boeren komen langs om terug te blikken op een paar zeer wervelende maanden.

De belangrijkste vragen zijn natuurlijk: wie hebben ze aan hun zijde en wie doet het nu met wie en waarom?


Ook de boeren die afvielen zijn van de partij. Want achter de (TV-)schermen is ‘Boer Zoekt Vrouw’ ook gewoon door gegaan en hebben zij eveneens brieven ontvangen en dates gehad. Maar het meest zijn de 5 miljoen fans (vorige week zat er even een dipje in de kijkcijfers) geïntersseerd in de hoofdrolspelers van deze editie, die met recht hier en daar soap-achtige verhaallijnen had.


Frank, de geitenboer koos voor studente Anita. Boer Gijsbert vond z’n Femke. Annemarie, de zoekende kaasboerin die voor de camera’s niet echt uit de verf komt, volgens ook Yvon Jaspers, koos uiteindelijk niet voor Harrie maar dacht het te proberen met Adriaan. Maar na de citytrip van vorige week twijfelt heel Nederland ook daar aan.


En dan Boer Richard. Hij liet er geen gras over groeien en sprong direct op zijn doel af: Annemieke. Maar wat zij voelt voor deze zelfs door de TV-kantine beroemd gemaakte boer? Ik denk dat Richard nog wel even alleen koffie drinkt in zin keuken met uitzicht over de landerijen.


Marcel ging zoals alle media al weken wisten te melden voor de Poolse Ksenia.Intussen heeft Ksenia zelfs een paar weken op zijn boerderij met hem samen gewoond en daar is de vlam niet van 2 kanten in de pan geslagen.


Afijn. Het is lang geleden dat een TV-programma zoveel impact had als deze boerenepos. Alles wat met boeren of boers te maken heeft, profiteert mee van de mediahausse. Misschien heeft Yvon Jaspers, die het programma bij wind mee en tegenwind bleef verdedigen, toch nog een heel aparte wending voor ons in petto.